הקמת חנות וירטואלית – 16 הטעויות שכדאי מאד להמנע מהן
הקמת חנות וירטואלית נראית כמו משימה קלה, יש היום הרבה פלטפורמות (אפילו כמעט חינמיות) שמציעות חנות מוכנה, שכל מה שנשאר לך זה רק להוסיף את המוצרים, ואופ, איזה כיף, יש חנות זהו.
רבים לא מתייחסים ברצינות מספקת לנושא ועושים הרבה טעויות.
לפי הסטטיסטיקות המאד לא נעימות, כ- 90% מהחנויות הוירטואליות יכשלו ב- 120 ימים הראשונים שלהם. ומי שחושב שהקמת וניהול חנות וריטואלית זה "בקטנה", אז לצערו, צפויה לו הפתעה לא נעימה. חנות אונליין היא לא סתם אתר, היא עסק לכל דבר. הקמת חנות וירטואלית מצליחה וניהולה דורש משאבים רבים, זמן ועבודה מתמדת, יש הרבה מאד דברים שצריך לעשות, ולא פחות חשוב, דברים שמאד כדאי לא לעשות אם אתם רוצים להקים חנות.
הנה כמה טעויות נפוצות בהקמת חנות וירטואלית, שמאד ממולץ להמנע מהן.
-
לא להכין תוכנית עסקית
הרבה פעמים מכינים תוכנית עסקית כאשר צריכים מימון פיננסי. אך גם אם יש לך שפע של מזומנים – הכנה של תוכנית עסקית היא הכרחית וחשובה ביותר כדי להבין מה צריך שהחנות תצליח – כל ההוצאות הצפויות, הרווחים/הפסדים שיהיו, הפעילויות השיווקיות, חוזקות וחולשות של העסק, הזדמנויות ואיומים, המתחרים ועוד.
-
.לא לבדוק מה קורה בשוק שלך.
מה קורה בשוק שלך? מה המגמות הלוהטות בתחום? מה כבר OUT? מה אנשים מחפשים וקונים? מה המחירים הממוצעים? מי הספקים? האם השוק צפוי לגדול? האם יש איומים חיצוניים (שינוי תקינה, מיסים וכו) מה ההזדמנויות
החדשות בתחום? וכו. החנות חייבת להיות מותאמת לשוק שלה. -
לא להכיר את המתחרים שלך.
מי השחקנים המרכזיים בתחום שלך? מה הם מציעים? כמה עולה אצלהם משלוח? האם יש משלוח חינם? מה מדיניות ההחזרות שלהם? מה המחירים שלהם? מהו סוד ההצלחה שלהם? מי יכול לאיים עליך באופן ישיר או עקיף? אפשר וחובה ללמוד הרבה מאד מהם, להכיר אותם ולעשות את הדברים יותר טוב מהם. אי אפשר להתקיים מבלי להכיר היטב את ה"קולגות" שלך לתחום. חשוב להתייחס גם לחנויות פיזיות.
-
לא להכין כסף להשקיע
לפתוח חנות אונליין עולה לא מעט כסף: עבור הפלטפורמה, ע"וד להכנת תקנון, צילומים איכותיים, גרפיקה,כותבים מקצועיים. ההוצאות ממשיכות לזרום גם כשהחנות פתוחה: עלות משלוחים, סליקה, החזרות, שיווק, ניהול ועוד ועוד הוצאות צפויות ולא צפויות. כשמחליטים לפתוח חנות אונליין, חייבים להכין מראש אמצעים לממן את הכל.זה מאד חבל אם תשקיעו הרבה בפתיחה אבל אחר כך לא ישאר מספיק כסף לשיווק, וכל העסק ירד לטימיון.
-
לא ליצור יתרון תחרותי
היצע החנויות והמוצרים רק הולך וגודל, אז למה שמישהו ירצה לקנות דווקא ממכם? מה מיוחד בכם? האם זה השירות? המוצרים האיכותיים? החומרים הממוחזרים? המגוון הרחב? המקצועיות? אופן הכנת המוצרים? חשבו איך אתם יכולים להציע משהו אחר, ייחודי ומיוחד, משהו שיתן לכם יתרון על פני השאר.
-
לחשוב שכולם מחכים לחנות שלך.
הרבה חושבים שהמוצרים והחנות שלהם הם הדבר הכי נפלא וכולם רק מחכים לה, וברגע שתפתח החנות, הלקוחות יצבאו על עמודי המוצר. לצערנו, המציאות שונה לגמרי ואם אתם לא מותג סופר נחשק (וכנראה שאתם לא) אף אחד לא מחכה לחנות שלכם, תצטרכו לעבוד מאד קשה כדי להביא לקוחות שאכן יקנו.
-
למכור מוצרים שאתם אוהבים ולא הלקוחות.
הרבה יזמים מתחילים כך – במקום לעשות בדיקת שוק מקיפה, לראות מה אנשים קונים ואוהבים, הם פותחים חנות עם המוצרים שהם אוהבים ושנראה להם שגם אחרים יאהבו. זה לרוב לא עובד כך ולא משנה כמה תשקיעו בחנות מדהימה ובשיווק – כנראה שלא שהחנות שלכם לא תהיה סיפור הצלחה.
-
לא לעמוד בסטנדרטים בתחום שלכם.
עולם החנויות הווירטואליות מתפתח ומשתנה כל הזמן, נוספים פי'צרים ושירותים חדשים, העיצוב משתנה ונוצרים סטנדרטים חדשים של איך אמורה להראות חנות ומה השירותים שהיא אמורה לתת. אי אפשר לצפות שלקוחות ירצו לקנות אצלכם אם החנות שלכם לא עומדת בסטנדרטים הקיימים: למשל בתחום האופנה מקובל כי יש משלוחים חינם מסכום מסוים, אם אתם מחליטים שאצלכם אין, תצטרכו לעבוד מאד (מאד) קשה לשכנע את הלקוחות למה כדאי להם לקנות דווקא אצלכם.
-
לחשוב שהחנות מתנהלת לבד
שאלו בעלי חנויות וירטואליות אחרים כמה זמן הם משקיעים בניהול החנות ותופתעו לגלות כמה זה TIME CONSUMING, ניהול חנות זה משרה מלאה: עדכון קטלוג המוצרים, ניתוח ושיפור, שירות לקוחות, שיווק וכו – אם אין לכם את הזמן לעשות את זה ואינכם יכולים להרשות לעצמכם שמישהו יעשה זאת עבורכם – עדיף לא לפתוח חנות.
-
לחשוב שזה כסף קל
יש הרבה פרסומות המבטיחות "פתחו היום חנות אצלנו והתחילו למכור ולהרוויח", אך הבטחות לחוד ומציאות לחוד. תצטרכו להשקיע המון כסף (ראו סעיף 4) לפני שתראו רווחים אם בכלל…
-
לא לעבוד עם אנשי מקצוע
כל תחום החנויות הוירטואליות רק הולך ומשתכלל ולכל תת תחום יש כבר אנשי מקצוע יעודיים: צלמים, מנהלי תוכן, מעצבים, אנשי שיווק, אנשי מדיה חברתית והרשימה עוד ארוכה. אף אחד לא יכול להתמקצע בהכל. עשו את מה שאתם יודעים הכי טוב, ואת השאר השאירו למקצוענים.
-
לא להשקיע בסדר ונראות
הייתם נכנסים לחנות מלוכלכת ומבולגנת? גם אם כן, כנראה שהייתם יוצאים מהר מאד וזה לא שונה בחנות אונליין. אם התמונות בכלל ותמונות המוצר שלכם לא ברורות ויפות (ואחידות), אם הדפים עמוסים ואין סדר הגיוני בין כל האלמנטים – סביר להניח שמי שכבר נכנס ייצא מהר מאד. ההשקעה בסדר ובנראות היא לא רק בתהליך ההקמה, אלא מתמשכת, הוספת תמונות חינניות, עדכון עמודי המוצר והקטלוג, כתיבה מאורגנת הם חלק בלתי נפרד מהניהול השוטף של החנות והם קריטיים להצלחת החנות.
-
לא להשקיע בפרסום
אף לקוח (בטח בהתחלה) לא יגיע לחנות ללא פרסום. כשיש מאות אלפי חנויות בכל תחום, לא ניתן יהיה למצוא אתכם ללא פרסום בפייסבוק/גוגל/אינסטגרם ושאר הרשתות והפלטפורמות. לפני שאתם פותחים חנות, וודאו כי יש בידכם מספיק כסף כדי לממן את הפרסום (ראו סעיף 1 ו- 4) לתקופה של מספר חודשים לפחות.
-
לא להשקיע בשירות לקוחות
הלקוחות של היום מפונקים, הם רוצים משלוחים והחזרות חינם והכי מהר שאפשר, רוצים מענה מיידי על כל שאלה. עסקים קמים ונופלים על שירות לקוחות (שאלו את מייסד זאפוס על זה). אם אתם לא שירותיים, אנשים "לא באים לכם טוב" – אולי אתם לא בעסק הנכון.
-
לא לעבוד עם רשימות תפוצה
זהו אמצעי השיווקי היעיל ביותר מבחינת עלויות והחזר השקעה, כבר בשלב בניית האתר הוסיפו פופאפ המציע למבקרים להצטרף לרשימת התפוצה/מועדון לקוחות שלכם, אל תוותרו על זה.
-
לחשוב שההצלחה היא בטוחה
לצערנו, שום דבר בחיים לא בטוח, גם לא הצלחת החנות וגם אם עשיתם, השקעת, צילמתם, הכנתם, שיווקתכם, כתבתם הכל כמו שצריך – יכול להיות שהחנות שלכם לא תעלה על דרך המלך והמכירות בה ידשדשו למרות הכל. צריך לקחת את זה בחשבון.
יש לכם שאלות בנושאי ניהול חנות וריטואלית? בנושאי שיווק דיגיטלי לחנות שלכם? צרו איתנו קשר עכשיו